Vanliga frågor om pimpling

1. Hur blir jag medlem?
SVAR: Kontakta oss alla är välkomna, se flik för medlemsansökan!

2. Vad behöver jag för kläder?
SVAR: Klä dig gärna i vindtäta kläder, klä dig i flera lager, varma torra stövlar eller kängor, gärna en mössa som skyddar nacke och öron, gärna avklippta fingervantar i ett material som ej suger upp vatten.

3. Vad behöver jag för utrustning på t ex Mälaren?
SVAR: Isdubbar, isborr med skydd för skäret, flera pimpelspön med lina 0,20-0,25mm gärna 30-40m, pirkar mellan 40-60mm  t ex Pipa, Mankanpirken, Formula, m fl., limkrokar i olika färger gärna med gult, rött, orange, grönt, etc. i kombinationer och nyanser i krokstorlekar melan 8-12. Ibland kan även balansare fungera. Ta gärna med en stolryggsäck eller kont/skrylla att sitta på. Om det är snöfritt på isen kan det vara bra med dubb under fötterna. Det är tillåtet att sätta på bete på kroken t ex maggots men det är ofta inte lönsamt då det tar tid att pilla fast den på kroken.

4. Ska jag ha med fika?
SVAR: Ja gärna, vi brukar fika tillsammans före och efter tävlingen, de allra flesta har t ex bara med sig lite vätska och kanske en energikaka med sig ut på isen.

5. Vilka fiskar räknas på en pimpeltävling?
SVAR: Bara abborrar och du måste bryta nacken på dem direkt.

6. Vem vinner?
SVAR: Den som fått ihop mest vikt under tävlingen i respektive klass, på vissa tävlingar har vi också ett pris även för största fisken.

7. Vilka klasser finns?
SVAR: Normalt har vi juniorer, seniorer, veteraner och damer men det beror på vilka och hur många som kommer för om det är för få i en klass så kan det bli så att vi slår ihop vissa klasser.

8. Var finns fisken?
SVAR: Svårt att säga men följ gärna efter några av de etablerade för att lära dig vart fisken finns, ofta hittar vi fisken på djup mellan 5-10 meter men ibland kan de stå uppe på nån grundtopp på bara nån meter.

9. Hur pimplar man?
SVAR: Svårt att beskriva men titta gärna på de etablerade så lär du dig snabbt. De kanske stöter pirken mot botten ett par gånger därefter pimplar de kanske mellan 0,3-1,5 meter från botten. De kanske rycker i spöt efter ca 2-5 sek och kanske bara pimplar i ett hål i max ett par minuter innan de borrar ett nytt hål eller går vidare. Ofta gäller det att aktivt söka upp abborren.

10. Hur förbereder jag mig?
SVAR: Ett tips kan vara att studera sjökortet och ta med en kopia på sjön. Ett annat tips kan vara att knyta om linan till alla pirkar. Du kan också kolla med andra fiskare vart de brukar få fisk någonstans.

11. Mellan vilka datum är verksamhetsåret?
SVAR: Verksamhetsåret löper mellan 20 mars år x till och med 19 mars år x+1.

12. Vilken diameter på isborren är lämplig?
SVAR: Vid tävlingsfiske används oftast 110 mm, men vid fritidsfiske är det många som använder 130-150 mm.

13. Vilka får använda spark?
SVAR: Bara de med nedsatt rörlighet och sparken får inte framföras snabbare än de som promenerar. Hör med tävlingsledningen om du är osäker.

14. Är vi försäkrade via sportfiskarna eller castingförbundet?
SVAR: Klubben är inte medlemmar i sportfiskarna eller castingförbundet, du bör skaffa en egen olycksfallsförsäkring som gäller på fritiden.

Information om sidan:
Ägare Västerås FK
Redigerad av webbansvarig

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

28.06 | 21:03
Avgifter har mottagit 1
22.03 | 19:09
Om oss har mottagit 5
01.03 | 15:32
Inbjudan har mottagit 1
13.01 | 12:40
Bilder har mottagit 3
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen hemsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS