Tävlingskommittén informerar

Allmän information och regler

Senaste nytt

Under arbete!!!!

Pimpelfiske allmän information:   

Pimpeltävlingarna kräver ingen föranmälan.

Gemensam avresa från se info på hemsidan och på facebook anvisad plats kl 8.00, samling 7.45!! Plats varierar från tävling till tävling men vanligt förekommande platser är t ex: Hälla, Erikslund och IKEA.

Vi tänker på miljön och samlar ihop oss i så få bilar som möjligt, givetvis erbjuder vi chauffören bidrag till drivmedlet utan att han behöver fråga, normalt mellan 50-150 kr beroende på resans avstånd och antalet medresenärer.

Information om tävlingsområde sker under Söndag kväll veckan innan planerad tävling men kan senast kl 15.00 dagen innan ev justeras p g a t ex väderförändringar. Inbjudan publiceras på hemsidan och på facebook gruppen samt att du själv kan ringa till tävlingskommittén för mer information. Vi har ingen telefonsvarare.

Startavgiften är normalt 50:- kontant per person (gärna jämna pengar), betalas vid ankomsten innan start, obs alla skriver in sig själva i startlistan: Under resp. klass: namn och betalt. Ibland tävlar vi även på största abborren avgiften varierar beroende på antalet intresserade och meddelas på plats.

Det kan ev förekomma att en ev P-avgift tas ut t ex 20:- per bil.

Bilresan kan ta upp till 60 min, tävlingen inleds med allmän information, normalt är gångtiden ut 30 min därefter pågår fisket i 4 tim och avslutas med 45 min gångtid in. Ev avvikelser meddelas innan start.

Det är varje individs skyldighet att förvissa sig själv om vad som gäller så tveka inte att fråga om du känner dig osäker.

Väl i land vägs fisken och den som fått ihop mest vikt av abborre vinner, oftast vinner övre tredjedelen i startfältet ett pris.

Vi arrangerar bl a normalt 5 st Serietävlingar varav de fyra bästa räknas ihop till ett slutresultat, placeringarna summeras ihop och lägst summa vinner, skulle några hamna på samma summa så räknas bästa vikten. En av serietävlingarna är tillika KM. För att kunna tillgodoräkna sig i sammandraget måste vederbörande vara medlem innan först serietävlingen.

Serietävlingarna har för vardera klass en egen Vandringspokal som efter 5 vunna säsonger får behållas, annars är säsongsegraren ägare av vandringspokalen fram till sista serietävlingen innan årsmötet,vi behöver få in pokalerna i god tid för att vi skall hinna med att få priserna graverade inför årsmötet.

Sportfiskarnas tävlingsregler tillämpas, ev undantag eller tillägg meddelas innan start av tävlingskommittén. se länk nedan

https://www.sportfiskarna.se/Tavling/Regler

Våra undantag och förtydliganden är bl a:

- Tävlingsklasserna kan avvika ifrån förbundets och variera från tävling till tävling beroende på deltagarantalet men normalt kär vi: 

Dam och Herr Juniorer t o m 19 år

Herr Seniorer t o m 55 år

Nytt!! Damer samt Veteraner över 56+ år

 -Det är tillåtet att använda spark men skall framföras i promenadtakt.

 -Det är även tillåtet med skruvdragare på sin borr men bara ett hål i taget samt att innan och efter tävlingstid måste batteriet plockas av p g a av att det hänt otäcka olyckor.

 -Vi kräver inget läkarintyg.

Det är tillåtet med telefon och GPS men inte ekolod.

Självklart bryter vi nacken på abborren  direkt  efter att den kommit upp ur hålet.

Vi visar hänsyn till varandra och vi borrar därför inte närmare än 5 meter från någon.

Isdubbar och borrskydd är obligatoriskt, borrskyddet får bara vara borttaget från isborren under tiden som tävlingen pågår!!!

Juryn bestående av tävlingskommittén bedömer enväldigt ev inkomna regelöverträdelser och vilken ev påföljd som är lämplig.

De abborrar som inte äts upp av oss återbördas till naturen, så att t ex havsörn, fiskljuse, korpar, räv, etc. får en bättre chans att klara den kalla och hårda vintern.
Fiskrenset slänger vi normalt i de komposterbara påsarna så att biogas kan utvinnas.


==================================================

Information om sidan:
Ägare Västerås FK
Redigerad av Webbansvarig

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

27.09 | 10:23

Nya Klacken hotell och fritidsanläggning ligger mellan 100 sjöar. Naturen är underbar med Bergslagsleden som passerar Gillersklack. Välkomna! www.nyaklacken.se

...
17.05 | 20:34

Fiskeblogg Team JoMa Fiske Gäddfiske Abborrfiske Gösfiske: https://teamjomafiske.se

...
26.01 | 18:45

bra

...
15.01 | 12:27
Tävlingsinfo har mottagit 2
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS